39 bortføringer så langt i 2011

flyplassI følge UD og Justisdepartementets statistikk er 23 barn bortført fra Norge i løpet avførste halvår av 2011. 16 barn ble bortført til Norge i samme tidsrom.

Man definerer barnebortføringer ved at barnet tas ulovlig ut av landet av en av foreldrene, i strid med rettighetene til forelderen som er igjen. Når barn tas ulovlig fra foreldrene av fremmede defineres det som kidnapping. Sommeren er høysesong for bortføringer, fordi mange barn som har besøkt familie i utlandet ikke blir returnert til avtalt tid. Således er 

 

det for tidlig å si om den den rekordartede økningen, vi så i fjor, vil vedvare, inntil vi får registrert feriebortføringene utpå høsten. I 2010 ble 64 barn bortført fra Norge og 29 til landet, en fordobling i forhold til året før. Nøyaktig hvor mange barn som er tilbakeført vet vi dessverre ikke, siden departementene ikke oppgir denne informasjonen i sin statistikk.

Her kan du lese hva du bør gjøre om du rammes av barnebortføring.

AddThis Social Bookmark Button

Om Bortført.no

Bortført.no er en nettside som er laget av foreldre med barn bortført utenlands.
  • Bortført-nettverket kan gi deg råd og hjelp basert på erfaringer.
  • Akutt situasjon ring politiet 02800.
  • Er du usikker på hva en barnebortføring er? Les  mer her
  • Kontaktpersoner Kjell Schevig: 915 81 146 kjellis@online.no og Tommy Hoholm: 992 68 144 tommyhoholm@gmail.com. Fluent English speaking advisor Julie Muren: 984 89 181 juliemuren@mail.com 

Bortført fondet

Bortført-fondet er en ideell forening med formål å samle inn midler for å hjelpe foreldre som er belastet med store kostnader, samt drive aktiv forbygging mot barnebortføring fra Norge.

Les mer om Bortført-fondet