Vi kondolerer til et Justisdepartement i sorg

flaggFire av Justisdepartementets ansatte ble brutalt revet vekk i terrorangrepene mot Regjeringskvartalet og Utøya. To av de omkomne, Ida Marie Hill (34) og Kjersti Berg Sand (26), arbeidet med barnebortføring. Det er smertefullt å tenke på familiene og foreldrene som har mistet disse flotte og samfunnsengasjerte damene. Bortført-nettverket har riktignok vært uenige med Justisdepartementet i noen saker, men nå som Ida og Kjersti er drept, mens de utførte jobben sin, så blir slike små uoverenstemmelser ubetydelige.Kjertsi Berg Sand var opprinnelig fra Nord-Odal kimmune i Hedmark, men bosatt i Oslo. Hun var utdannet som jurist ved universitetet i Oslo i 2010 og hadde tilleggsutdannelse fra University of Oregon i USA. I de årene Kjersti var tilknyttet departementet arbeidet hun med internasjonale problemstillinger, deriblant barnebortføring, og temaer knyttet til megling og konfliktråd.

Ida Marie Hill var utdannet jurist ved Universitetet i Oslo. Ida Marie har i hele sin tid i Justisdepartementet vært interessert i, og arbeidet med internasjonale saker, herunder barnebortføring, rettsanmodninger fra utlandet, internasjonale straffedomstoler og Norges forhold til EU. Hun har også arbeidet med regelverksutvikling.

 

Jon Vegard Lervåg (32) var utdannet ved Universitetet i Oslo med en master i rettsvitenskap fra 2006. Han jobbet i Justisdepartementets Lovavdeling, i Enheten for privatrett.

bendik rosns ellingsenBendik Rosnæs Ellingsen (18). Allerede da han gikk i niende klasse sendte Bendik brev til Justisdepartementet fordi han ønsket jobb. Som 17-åring i 2010 jobbet han for første gang som sommervikar i departementet. Sommeren 2011 var hans andre år som vikar. Han skulle jobbe hele sommeren i departementet bortsett fra når han skulle delta på Utøya. Bendik var en veldig positiv og meget lærevillig gutt. Han var så stolt over å få jobbe i Justisdepartementet og Justisdepartementet var stolte av Bendik.

Alle de fire omkomne vil bli dypt savnet, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud. Kilde: Regjeringen.no

I VG Nett kan man lese at Bendik møtte sitt forbilde utenriksminister Jonas Gahr Støre dagen før han ble drept på Utøya.

 

AddThis Social Bookmark Button

Om Bortført.no

Bortført.no er en nettside som er laget av foreldre med barn bortført utenlands.
  • Bortført-nettverket kan gi deg råd og hjelp basert på erfaringer.
  • Akutt situasjon ring politiet 02800.
  • Er du usikker på hva en barnebortføring er? Les  mer her
  • Kontaktpersoner Kjell Schevig: 915 81 146 kjellis@online.no og Tommy Hoholm: 992 68 144 tommyhoholm@gmail.com. Fluent English speaking advisor Julie Muren: 984 89 181 juliemuren@mail.com 

Bortført fondet

Bortført-fondet er en ideell forening med formål å samle inn midler for å hjelpe foreldre som er belastet med store kostnader, samt drive aktiv forbygging mot barnebortføring fra Norge.

Les mer om Bortført-fondet