Rekordøkning av barnebortføringer

bortfrt
I 2013 ble 74 barn bortført fra Norge til utlandet, mens 29 barn ble ulovlig smuglet til Norge. Aldri tidligere har så mange barn blitt bortført fra Norge.

I 2012 ble til sammen 54 barn bortført, og i 2011 ble 72 barn bortført, ifølge statistikk fra Justis- og beredskapsdepartementet og Utenriksdepartementet.


Tidligere kontroverser med talljuks 

I juli i fjor ble regjeringen avslørt i å manipulere tallene i TV2 sin reportasje”Regjeringen jukset med tallet på bortførte barn”. Mye tyder på at regjerinen nå har lært at det ikke lønner seg å jukse med statistikken, og at vi har fått et realistisk bilde av hvor stort problemet med barnebortføring egentlig er. Les mer i VG.  
 
s

 
AddThis Social Bookmark Button

Om Bortført.no

Bortført.no er en nettside som er laget av foreldre med barn bortført utenlands.
  • Bortført-nettverket kan gi deg råd og hjelp basert på erfaringer.
  • Akutt situasjon ring politiet 02800.
  • Er du usikker på hva en barnebortføring er? Les  mer her
  • Kontaktpersoner Kjell Schevig: 915 81 146 kjellis@online.no og Tommy Hoholm: 992 68 144 tommyhoholm@gmail.com. Fluent English speaking advisor Julie Muren: 984 89 181 juliemuren@mail.com 

Bortført fondet

Bortført-fondet er en ideell forening med formål å samle inn midler for å hjelpe foreldre som er belastet med store kostnader, samt drive aktiv forbygging mot barnebortføring fra Norge.

Les mer om Bortført-fondet