Politiet kan hvis de vil

politi 1

To dager etter at moren tapte omsorgen i domstolen hentet hun sønnen i barnehagen, og tok ham ulovlig ut av landet. Faren anmeldte bortføringen til Nes lensmannskontor, Kripos opprettet så et samarbeid med politiet i utlandet. En etterlysning av kvinnes Citroën førte til at bilen ble observert på grensen mellom Sverige og Danmark natt til fredag 30.08.13, omlag ti timer etter at gutten ble tatt fra barnehagen.
Dagen etter ble kvinnen arrestert av sveitsisk politi, og gutten ble tatt hånd om av sveitiske myndigheter. Nes lensmannskontor har i denne saken vist et stjerneeksempel på hvor effektivt en barneborføringssak kan løses.
polizeiDessverre er det stor forskjell på hvordan de ulike politidistriktene prioriterer barnebortføringssaker. Mange foreldre avvises av politijurister som enten er likegyldige eller mangler kunnskap. Derfor mister mange foreldre den beste, og kanskje den eneste, muligheten de har til å få tilbake barna sine.

Bortført-nettverket var 29.08.13 i et møte med den eksterne arbeidsgruppen som skal, på oppdrag fra Justisdepartementet, gjennomgå regelverket og håndteringen av internasjonale barnebortføringssaker i Norge. Les om arbeidsgruppens mandat her. Der foreslo vår representant Geir Wågenes at hvert enkelt politikammer, eller lensmannskontor,  bør ha en jurist med spesialkompentanse på barnebortføringssaker som kan sette hjulene raskt i gang når bortføring skjer. Regel nummer en ved barnebortføring er at hvert minutt teller. Internasjonalt politisamarbeid vet vi at er svært effektivt mot barnebortføring, derfor bør alle politidistrikt lære å benytte seg av det. 

Den omtalte moren i har kontaktet Bortført.no etter å ha lest denne artikkelen. Hun mener at det vi skriver er tull og at dette ikke dreier seg om noen barnebortføring. Hun forteller at hun var på vei til Italia, da hun ble stoppet på grensen til Sveits. Hun mener at hun er en god mor, at hun er flink til å omgås mennesker i jobben sin. Hun mener at barnefarens nye kone er en dårlig rollemodell, og har ingen forståelse for den norske domstolens beslutning om å gi faren omsorgen for sønnen.  


 

 

AddThis Social Bookmark Button

Om Bortført.no

Bortført.no er en nettside som er laget av foreldre med barn bortført utenlands.
  • Bortført-nettverket kan gi deg råd og hjelp basert på erfaringer.
  • Akutt situasjon ring politiet 02800.
  • Er du usikker på hva en barnebortføring er? Les  mer her
  • Kontaktpersoner Kjell Schevig: 915 81 146 kjellis@online.no og Tommy Hoholm: 992 68 144 tommyhoholm@gmail.com. Fluent English speaking advisor Julie Muren: 984 89 181 juliemuren@mail.com 

Bortført fondet

Bortført-fondet er en ideell forening med formål å samle inn midler for å hjelpe foreldre som er belastet med store kostnader, samt drive aktiv forbygging mot barnebortføring fra Norge.

Les mer om Bortført-fondet