Myndighetene advarer mot sikkerhetsfirmaer

hjelle”Vi fraråder bruk av private sikkerhetsfirmaer og oppfordrer dere som opplever barnebortføring til å ta kontakt med /norske myndigheter – vi kan hjelpe!” Dette kan man lese på UD og Justisdepartementet sin nettside.

Marit Hjelle mistet all kontakt med sine to døtre etter at de ble bortfør til Tunis i 1981. Siden den gang har Marit fulgt nøye med forsøkene på å tilbakeføre bortførte barn til Norge, og hun er opprørt over at våre myndigheter fremdeles har veldig lite å stille opp med. Les Marits historie i BT. Marit Hjelle forteller til Bortført.no at

 hun opplever det som helt utrolig at UD og Justisdepartementet sier så tydelig at de kan hjelpe. Det kan de slett ikke, sier hun, og det må de ta innover seg etter hvert. Hjelle sier at det sier videre at det er ikke risikofritt å bruke sikkerhetsfirma for å hente bortførte barn tilbake der de hører hjemme. Men det viser seg at det er eneste muligheten man har, i hvert fall når det gjelder arabiske/muslimske land.

sallyRedaksjonen i Bortført-nettverket sier seg enig med Hjelle i denne saken, det er underlig at departementene skryter av muskler de ikke har. Det er også problematisk at de samtidig advarer så sterkt mot den eneste realistiske muligheten noen foreldre har til å se barna sine igjen. 

Justisdepartementet legger stor vekt på betydningen av Haagkonvensjonen, men unnlater å fortelle at det total bare er ca 10 % av bortførte barn som returneres i henhold til konvensjonen internasjonalt.

Hvor mange barn som er tilbakeført til Norge som resultat av domstolsavgjøreler med Haagkonvensjonen vil, pussig nok, ikke Justisdepartementet offentliggjøre. Slik at norske myndigheters suksessrate når det gjelder tilbakeføring av bortførte barn med hjelp av Haagkonvensjonen er hemmelig. For barn som bortføres til land som ikke har signert noen konvensjon, finnes det ikke noe som helst juridisk grunnlag for å kreve barn returnert. De siste årene har private sikerhetsfirmaer lykkes med å tilbakeføre et titalls barn fra Midtøsten og Nord-Afrika.

Les mer om økt barnebortføring etter den arabiske våren.

 

AddThis Social Bookmark Button

Om Bortført.no

Bortført.no er en nettside som er laget av foreldre med barn bortført utenlands.
  • Bortført-nettverket kan gi deg råd og hjelp basert på erfaringer.
  • Akutt situasjon ring politiet 02800.
  • Er du usikker på hva en barnebortføring er? Les  mer her
  • Kontaktpersoner Kjell Schevig: 915 81 146 kjellis@online.no og Tommy Hoholm: 992 68 144 tommyhoholm@gmail.com. Fluent English speaking advisor Julie Muren: 984 89 181 juliemuren@mail.com 

Bortført fondet

Bortført-fondet er en ideell forening med formål å samle inn midler for å hjelpe foreldre som er belastet med store kostnader, samt drive aktiv forbygging mot barnebortføring fra Norge.

Les mer om Bortført-fondet